Kaç 450?

Klima dış ünitesi üzerinde süs biberi yetiştirdim. Bir biberin kaç tohumu var ve o tohumların bir tanesinden meydana gelene bak... Bir tohumu; doğru zeminde, doğru zamanda doğru şekilde ekersek ve sürecinde gerektiği gibi beslersek olan şey bu: MUCİZE. Bir tohumdan kaç tane biber çıkacak ve biberlerin de her biri kaç tane tohum barındırıyor olacak. Şimdiden yaklaşık 15 tane biber saydım üstünde. Her birinde 30 tane tohum olsa 450 biber potansiyeli ve onların da kendi içlerindeki potansiyeller. Böylesine katlanarak giden işleyişe ancak mucize denir. Hayat mucizelerle ve bereketle dolu.

Zihninizdeki projelerin birer tohum olduğunu düşünün. Emin olun aynı şey onlar için de geçerli. Ama hepsinden önce ekmeye karar vermek gerekiyor. Tony Robbins'ın dediği gibi her şey bir kararla başlar ve bu yalnızca 10 saniyenizi alır. Yani 10 saniyede hayatınızı değiştirebilirsiniz.  Tohumu, karar aldığımız zaman ekeriz. Ekilmesi kararlaştırılmamış nice biber tohumu her gün mutfak lavabolarından kanalizasyonu boyluyor.

Kararsızlık insanı yavaş yavaş öldürür. Kararsızlık, eylemsizlik getirir. Eylemsizlik ise her şeyin hareket ettiği bir dünyada bizi çürütür. Eylemsizlik, kuru kuru dilekler göndermecelere benzer. Uğruna hiç bir emek vermediğin bir tohumdan bahçeler edinme hayali boşlukta sallanır durur.

Bir düşünceyi ya da durumu kararlaştırmak yani onu düşünce boyutundan gerçeklik boyutuna evriltmek her zaman kolay olmayabilir. Bununla birlikte, artık bir takım kararlar almayı kararlaştırmak dahi büyük bir dönüşümdür. Çünkü bir karar, başka kararların da zincirleme tepkimeye girmesini sağlar. Bu aşamada doğru olanı yapmak prensibi ile almalıyız ki kararlarımızı, bütünün hayrına hizmet edebilelim. Baykuş Krallığı'nda efsanevi kahraman baykuş şöyle der: "Kahramanlık gerçekte hiç de süslü ve gösterişli değildir. Buna karşılık yine yine ve yine olsa yine doğru olanı yapmaya karar vermektir." En büyük olanı da bu değil mi: DOĞRU OLANI YAPMAYA KARAR VERMEK...

İnsanoğlu zihnindeki, doğru olanı besleyecek o tohumları ekmeye karar verdiğinde; peşinden çok zahmetli bir sürece girer: YAPMAK! Karar vermek, yapma dürtüsüdür. Konfor alanından çıkma cesaretidir. Eser ortaya koyma, yaşamını dönüştürme motivasyonudur. Bu nedenle 21.Yüzyıl düşünenlerin değil YAPANLARIN ÇAĞI deniliyor. Çünkü artık biliniyor ki YAPARSAN BAĞ, YAPMAZSAN DAĞ OLUR :)

Peki Doğru Olanı Yapma Kararı, içinde hangi tohumları ve hangi potansiyelleri barındırıyor dersiniz? Kaç 450?